Взривно устройство е избухнало в училище в Сунгурларе. От Областната дирекция на МВР-Бургас съобщават, че сигналът е получен към 8.30 часа тази сутрин. Той е подаден от служител на охраната в местното училище, който дошъл на работа и видял счупени стъкла на фасадата на сградата.

Живеещи в близост до школото разказали, че чули шум като от взривена пиратка около 4.00 часа през нощта.

При огледа органите на реда са установили, че от взрива са счупени две стъкла и врата на тераса.

Пострадали при инцидента няма.

От полицията уточняват, че са иззети веществени доказателства и по случая е образувано досъдебно производство.

По информация на „Флагман" бомбата е хвърлена в движение на козирката над парадния вход - под прозореца на директора на СОУ „Христо Ботев" Николай Русев. Очевидец смята, че става въпрос за хвърлена граната.

В училището се обучават 700 деца.

Русев коментира, че атентатът не е свързан със саботиране на учебния процес, тъй като всички ученици от 1-ви до 12 клас вече са разпуснати. Имало само двама, които са на поправителни, но според директора те едва ли имат интерес да поемат подобен риск.

В училището се обучават предимно деца от цигански и турски произход.

Източник от разследването смята, че бомбеният атентат не е на етническа основа, а е свързан с разчистване на сметки с директора Николай Русев.

Кметът на Сунгурларе Георги Кенов смята, че не е и заради политически причини. Доколкото бил запознат директорът имал политически амбиции за предстоящите местни избори, но не бил такъв фактор, че да бъде атакува така жестоко.

Кметът разказва, че бомбата е разтърсила целия град и тътенът бил много страшен. Всички са в шок.

От февруари насам директорът Николай Русев получавал анонимни заплахи по телефона. Дали са били лични или служебни - не е ясно.