ЦУМ Анонимен сигнал за поставено взривно устройство в Централния универсален магазин (ЦУМ) постъпи на 166 в 15.45 часа, след което грамадната сграда в центъра на София беше затворена за 24 часа и евакуирана.

Специализираният отряд веднага е пристигнал на място и е започнал проверка на помещенията. Засега взривно устройство не е открито. Установен е уличният телефон, от който се е обадил анонимният мъж.

През последните дни това е поредният случай на анонимен "бомбен тероризъм", който досега затваряше сградите на съдилищата. Само днес заплахи получиха съдебните палати в София, Перник и Велико Търново.

По този повод доста остро изявление направи шефът на Върховния касационен съд Иван Григоров.

Иван ГригоровТой покани министър-председателя Симеон Сакскобургготски на среща в понеделник, 7 април, в сградата на Съдебната палата в столицата. Повод за поканата са бомбите, заради които за трети път през изминалата седмица беше затворена Съдебната палата.

Иван Григоров помоли чрез медиите да бъде предадено следното послание на премиера: Уведомете министър-председателя Симеон Сакскобургготски, ако счита, че трябва да изпълнява своите конституционни задължения, като върховна глава на българската изпълнителна власт, в понеделник, в 8.30 часа, заедно с цялото професионално ръководство на МВР, да дойде в Съдебната палата, за да обсъди дали българският съд ще може на функционира и това, което зависи от изпълнителната власт, да бъде изпълнено.

Най-малкото, което трябва да направи министър-председателят е, ако трябва дори да въведе военно положение, да поставят около софийските съдебни сгради БТР-и, хора с маски или каквото искат, това никак не ме интересува как ще бъде, но минималното, което трябва да направят, още в понеделник на входовете на софийските съдебни сгради да бъдат поставени служители на МВР.