Брендо не е обявяван за издирване. Това стана ясно от думите на вътрешния министър Веселин Вучков, който обяви, че тази сутрин е получил тези данни от СДВР.

Министърът отговори на въпроса, породен от появилата се вчера информация, че Евелин Банев - Брендо е напуснал страната преди около три месеца при положение, че е с мярка „подписка" и забрана да излиза зад граница.

Шефът на СДВР Младен Маринов заяви, че до този момент Банев се е подписвал ежедневно. Вътрешният министър пък подчерта, че няма друга информация и не пожела да коментира друго около появилата се такава, тъй като делото все още е в съдебна фаза.
И двамата обаче напомниха, че при наложена мярка „подписка", каквато всъщност има Брендо, той е длъжен да уведоми разследващите органи в случай, че промени адреса си.

Медиите използваха случая да разберат какво е развитието по случаите от серията от убийства. Стана ясно обаче единствено, че се работи по тях. „Работим усилено не само СДВР, но и от МВР", обяви Маринов.

Вучков от своя страна също потвърди тезата, че няма нова информация. По думите му, при необходимост в близките дни ще има брифинг на прокуратурата, съвместно с представители на МВР. От друга страна силовият министър подчерта, че престъпленията са тест за способността на държавата да разследва.

Веселин Вучков и Младен Маринов присъстваха на подписването на споразумение между МВР и Столична община за поддръжка на системата за видеонаблюдение в София.