И. Павлов Според заместник-председателя на Висшия съвет на БСП, Румен Петков, няма връзка между убийството на Илия Павлов и делото “Луканов”, по което Павлов беше свидетел. Петков определи подобна версия като несъстоятелна.

Румен Петков беше сред най-приближените на Андрей Луканов. Мнозина го смятат и за един от най-добрите възпитаници на бившия премиер. Той и Илия Павлов са сред най-важните свидетели по делото за убийството на Луканов. Дни преди да бъде убит, шефът на “MG корпорация” даде и показания по делото, което предизвика коментарите за връзка между процеса и убийството на Павлов.

Не смятам, че убийството на Илия Павлов е политическо, но това не означава, че не може да бъде дори и такова, заяви Румен Петков. Според него, резултат от смъртта на един от най-големите бизнесмени в България ще бъде отдръпване на инвеститори от страната ни и страхова психоза за населението.

От Коалиция “За България” ще настояват премиера Симеон Сакскобургготски да информира в петък Народното събрание за всички мерки, взети след убийството на Илия Павлов и какво правят службите за сигурност.