Четирима души са приети в МБАЛ Благоевград със симптоми на хранително отравяне, което е получено в хотел в Банско, съобщава БГНЕС.

Пострадалите са настънени в инфекциозно отделение след преглед.

Тази нощ, към 3 часа, от Разлог в болницата в Благоевград са транспортирани Сашо и Мартин Георгиевски, на 42 и 15 години, и Гьоко и Иван Тасевски, на 42 и 16 години.
Те са заявили, че са вечеряли кюфтета и след няколко часа се почувствали зле - с повръщане и разстройство. Пострадалите нямат температура, която би била характерна за вирусни заболявания.

Съпругата на едно от семействата няма симптоми, тъй като не е вечеряла. Всички пострадали са македонски граждани, които живеят в Скопие.

РЗИ-Благоевград е уведомена за случая. Директорът д-р Лена Павлова е била на място в благоевградската болница, след което е казала, че заминават, за да направят проверка на хотела, в който са отседнали македонските граждани.

Всяко лято в Банско през последните три години се регистрират натравяния, като повечето пострадали досега бяха деца. Става въпрос за инциденти след консумация на изделия от сладкарски цех, който бе затворен.