Четирима ученици са в бургаска болница след побой. Децата са в отделението по "Неврохирургия" в МБАЛ-Бургас, съобщиха от МВР.

Пострадалите са деветокласници от Гимназията по градостроителство и инсталации в морския град. В понеделник преди обед четиримата отивали до близка закусвалня, когато са били пресрещнати от група младежи. Единият от непознатите е започнал да нанася удари и на четиримата.

Едно от пострадалите момчета е със счупени носни костици. Другото е с кръвонасядания в областта на главата. Другите двама са без сериозни наранявания.

Продължават полицейските действия по изясняване на случая. Преглеждат се записи от камери в района и се разпитват свидетели, за да се установи самоличността на извършителя.

Малко по-късно от полицията допълниха, че са няколко версиите, по които работят служителите от Пето Районно управление - Бургас.

Побойниците са на възрастта на деветокласниците - 15-16-годишни и са от друго учебно заведение. Между двете групи е имало разменени реплики. Еддиният от непознатите нанесъл последователно на четиримата удари с ръка.

В резултат на ударите, единият деветокласник е с фрактура на носните костици, втория с кръвонасядане в областта на главата. По лекарска препоръка и четиримата тази вечер ще останат за наблюдение в МБАЛ - Бургас, без опасност за живота.