Частен съдебен изпълнител обяви къщата на Николай Банев и съпругата му Евгения в Бояна за публична продан. Началната цена на търга е 5 788 107 лв. Имотът е 11 486 кв.м., а застроената площ е 685 кв. м., става ясно от обявата. Разгърната застроена площ на сградата 2,868.92 кв. м.

Преди имотът да бъде обявен за продан, вещо лице е направило оценка.

Припомняме, в края на януари частни съдебни изпълнители влязоха с полиция в имението на Николай и Евгения Баневи, за да опишат къщата им. повод за действията им тогава стана изпълнителен лист, издаден през 2018 г. от Софийския градски съд, за вземане от 102 000 лв.

Фирма "М. ПЛОД.Б" ЕООД водела дело срещу "Партнърс комерс" на Баневи в арбитражния съд за заем от 15 000 лв. Заради неустойка и лихви дългът надхвърлил 100 000 лв.

В имението на Баневи има басейн и хеликоптерна площадка.

В обявлението на съдебният изпълнител е посочено, че обща разгърната квадратура на сградата /без покривните тераси/ е 3,148.19 кв. м., а с с покривните тераси е 3,353.54 кв. м. То е в Бояна, близо до Киноцентъра.

Припомняме, на 6 декември 2018 година френските власти предадоха Николай Банев и сегашната му съпруга Евгения Банева на разследващия екип от Специализираната прокуратура.

Тогава им бяха повдигнати общо седем обвинения за престъпления от общ характер. Според прокуратурата от 2005 г. до задържането на семейството в Ница Баневи са източили четири предприятия, укрили са десетки милиони данъци и са изпрали над 1 млрд. лева.

В къщата на Баневи в столичния квартал "Бояна" в края на януари влязоха и частни съдебни изпълнители, за да направят опис на имуществото им.