Хасковският съд отложи за 24 септември делото срещу Стойчо Огнянов, Иван Георгиев и Васил Атанасов, които изтезаваха с моторна резачка възрастни хора от село Малко Градище.

Те са обвинени в брутално нападение и грабеж на възрастното семейство Боню и Мавруда Добреви. Маскираните нападатели били старците с чук и ги измъчвали с моторна резачка, за да признаят къде са скрити парите им - 2500 лева, припомня haskovo.net.

Днес тримата бяха доведени от полицията в съда с белезници. Не се явиха обаче пострадалите - 88-годишният Боню и 77-годишната му съпруга Мавруда. Те са пожелали да бъдат конституирани като частни обвинители и граждански ищци.
Не се появи и адвокатката им Гергана Георгиева. В съда не дойдоха и свидетелите.

"Това е предварително изслушване за споразумение за съкратено производство. За него е необходимо и тримата да признаят вината си, както и всички факти и обстоятелства в обвинителния акт", коментира прокурор Петър Мидов.

За такъв процес свидетели не са необходими, а съдът трябва да намали с една трета определеното им наказание. Само един от обвинените - Стойчо Огнянов, обаче признава деянието, другите двама - не. Така че делото явно ще тръгне по общия ред.

Защитничката на двамата възрастни хора Гергана Георгиева пък обясни, че предварително е била наясно, че защитата на подсъдимите не иска съкратен процес. Георгиева също така е спестила разкарването до съда на семейство Добреви, тъй като за тях придвижването е трудно.