Без сериозни инциденти, но с десетки арести преди и след премина футболната среща "Славия" - "Хайдук" в София. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. 

На ГКПП Калотина при съвместни проверки на екипи от ГД "Гранична полиция", Агенция "Митници" и командировани служители на Дирекция "Жандармерия" не бе допуснат да влезе микробус с фенове на Хайдук. 

В него са били открити пиротехнически изделия и предмети, забранени за носене при посещение на спортни срещи. Хърватски фен е задържан на границата заради притежаване на наркотични вещества.

При проверки на филтровъчните пунктове на територията на София са задържани още 18 футболни фенове на гостуващия отбор, пътували с микробуси. При проверките е установено, че носят пиротехнически изделия и забранени предмети.

Непосредствено преди влизане на стадиона, с наркотици е задържан един от хърватските фенове.

При оттеглянето с автомобили на привържениците на гостуващия отбор, в района от моста над Ломско шосе, по движещата се колона посока изход от столицата е хвърлен твърд предмет. Няма данни за пострадали при инцидента, но е пукнато стъкло на един от чуждестранните автомобили.

Както съобщи topsport.bg, oтборът на Славия загуби битката си с Хайдук (Сплит) на Националния стадион "Васил Левски", в мач-реванш от турнира Лига Европа.

В първата среща "белите" допуснаха загуба с 0:1 и тази вечер съдбата им на европейската сцена бе в техните ръце.

За съжаление липсата на опит натежа, столичани пропиляха няколко уникални възможности и в крайна сметка отстъпиха с 2:3.