•БОЙКО БОРИСОВ: ТОВА НЕ Е КОМПРОМАТ
•СЪЗДАДЕН Е СПЕЦЦЕНТЪР ЗА БОРБА С ПРЕСТЪПНОСТТА, КАБИНЕТЪТ: МЕДИИТЕ ГРЕШАТ

яхта<<<Иван Тодоров Доктора отрече да се е познавал с министъра на финансите Милен Велчев. Това той каза в интервю, излъчено тази сутрин по bTV.

И Пламен Петров призна за яхтата

Не познавам лично нито министър Велчев, нито депутата от НДСВ Мирослав Севлиевски или министъра на транспорта и съобщенията Пламен Петров, каза Тодоров. Той добави, че се познава единствено с бизнесмена Спас Русев чрез свои приятели от Лондон.
Все още не знам кой стой зад взрива срещу мен. Надявам се МВР да се справи с тази задача, каза още Тодоров, чийто автомобил беше взривен в движение на “Цариградско шосе” в столицата на 18 април. При инцидента загина пътуващият на задната седалка телохранител и шофьор на Тодоров - Йордан Спасков.

Андреев: Висш пловдивски прокурор е в папка “Мафия”

Станков: Случаят прилича на моя

<<<Не се познавам с Иван Тодоров Доктора. Това каза от своя страна финансовият министър Милен Велчев преди началото на днешното правителствено заседание. Той уточни, че не е виждал снимката си в секретния доклад, тъй като той е поверителен.
Министър Велчев е разговарял с премиера за случая. Запознал го е със своите версии по отношение на това кой е поръчал кампанията срещу него.
Финансовият министър отказа да назове хората, които подозира, той обаче обеща, че “ще дойде и този момент”.
Милен ВелчевПремиерът е уверил Милен Велчев, че “за него няма никакъв проблем по случая”.
На въпрос как си обяснява, че атаката е насочена срещу тъй наречения кръг “Юпита” в НДСВ министър Велчев отговори: “Това е реакция на интереси, които са настъпени. Явно е поради естеството на своята работа много други министри не се занимават с ресори, в които задължението им е да засегнат икономически интереси, които действат за сметка на държавата и съответно атаките не са насочени срещу тях.”
Министър Велчев допълни, че допуска причина за атаките срещу него да е работата му с “Краун Ейджънтс” и провежданата данъчна политика.
Той обаче отхвърли вероятността такава причина да е предстоящата сделка с ДСК. По думите му от тази сделка не би загубил никой освен некласираният кандидат.
“Но и двамата кандидати са с безупречна репутация и не очаквам нищо такова от тях”, заяви Милен Велчев.

ПРИПОМНЯМЕ за изтеклата информация, че МВР разполага със снимки, на които министрите Велчев и Пламен Петров и депутатът Мирослав Севлиевски са на яхта в Монако в компанията на Доктора.