Възрастен мъж е дал на телефонни измамници 22 000 лева, съобщиха от областната дирекция на МВР във Варна. Възрастният мъж предава парите на непознато лице пред дома си.

Сигналът за измамата е подаден снощи от 76-годишния мъж.

В последствие той се е усетил, че е измамен по класическата схема за пострадал близък човек, който се нуждае от лечение.

Освен мъжа, вчера е измамена и 81-годишна жена. Тя е заблудена по телефона от непознат, който се е представил за полицейски служител.

Той убеждава да хвърли през терасата всичките си налични пари, защото ще бъде измамена по телефона. Жената е събрала 824 лева и ги хвърля през терасата.

И по двата случая е са образувани досъдебни производства.

Припомняме, по-рано полицията съобщи, че 88-годишен мъж от Русе е дал 5000 лв. на телефонни измамници.

По същото време възрастна жена от с. Дуванлии, община Хисар, е дала над 2200 лв по схема за разваляне на „черна магия" от две врачки.

МВР съобщава още, че 60-годишна жена от гр. Казанлък около 14,00ч. е дала 830 лв. на непознат мъж. Това е станало след като на домашния й телефон се обадил мъж, представил се за неин близък, който й съобщил, че е запазил климатици в магазин от голяма търговска верига, които тя трябва да заплати.

Същия ден, 29 септември, 85-годишен старозагорец също е подал сигнал за телефонна измама.

Около 12,00ч. на домашния му телефон се обадил непознат мъж, който му съобщил, че дъщеря му е пострадала и трябва спешно да бъде оперирана. Около 14,00ч. възрастният човек предал сумата от 7000 лв. на непознат мъж.