Патриоти и националисти бранят вдигнатите нависоко електромери в ромските махали.

Припомняме, в позиция на Съда на ЕС от миналата седмица по жалба срещу ЧЕЗ се казва, че е възможно вдигнатите електромери да представляват дискриминация. Топката е в ръцете на българския съд, който трябва да вземе решение.

Лидерът на ВМРО и заместник-председател на НС Красимир Каракачанов е категоричен в коментар за news.bg, че се налага електромерите да са нависоко, защото на ниско просто изчезвали. Ако не са нависоко, въобще няма да има електромери, убеден е той.

На въпрос, ако се наложи да се смъкнат високите електромери, какво може да се направи за защита от кражба на ток, Каракачанов отговори:
Европейският съд в Люксембург трябва да назначи по един свой служител до всеки електромер, поставен на нормална височина, за да го пази, защото просто няма да има електромери".

Патриотът Димитър Байрактаров не е чел решението на Съда на ЕС. Не намерил и решение на европейския съд, с което да се забранява събарянето на незаконни ромски къщи. Запознах се с частна кореспонденция между някакъв секретар и адвокат, което най-малко е странно, подчерта той.

По мнението на Байрактаров не е тайна, че в ромските гета се случват масови кражби. Да не говорим по какъв начин незаконни постройки се сдобиват с партиди и практически се захранват с електроенергия при положение, че са незаконни, изтъкна депутатът.

Той е скептичен, че ромите се жалват пред съда на ЕС. Патриотът е скептичен, че те могат да напишат подобна жалба и до кого да я адресират. Той смята, че ромите се представляват от НПО-та, които на техен гръб усвояват средства уж, за да защитават правата им.

Националистката Магдалена Ташева също е против ромите да имат достъп до електромерите си. Съдът в Люксембург прилага двойни стандарти, а двойните стандарти са евфемизъм за расизъм, категорична е тя. По мнението й Брюксел от десетилетия практикува расизъм и разделяне на хората на по-висша и по-низша категория. Освен това Брюксел манипулирал малцинствата срещу „държавотворната нация в ЕС".

Съдът в Люксембург би трябвало да отчете, че в България има квартал като Столипиново, наричан от Западните медии, не от нас, хероиновият погреб на Балканите, посочи още депутатката. Има цигански квартал с тъй наречения милиет, тоест цигани мюсюлмани, който е наречен и от Интерпол, Европол и всички наблюдатели хероинов погреб на Балканите, подчерта тя. В този хероинов погреб български медии са засекли как пружини от легла се връзват като реотани и се свръзват около копторите, в които живее това население, както обясни Ташева.

Странно, това не прави впечатление на правоохранители, на правоприлагащите органи в ЕС, недоволна е националистката. Трябва да се запитаме защо, подчерта тя.

Според нея страната ни е намерила много мек, много щадящ начин да се спаси българското население от необходимостта да плаща невъзстановяемите загуби на ЕРП-тата. Тези загуби, по мнението й, в 96-97 % са кражби на ток в циганските гета.

Електромерите са поставени нависоко, за да не могат да ги къртят, да ги манипулират циганите, категорична е Магдалена Ташева. Тя припомни, че в един от ромските квартали в Югозападна България имало частно нелегално ЕРП. Затова и националистката недоумява защо това не е отчетено от съда в Люксембург. Селективното правосъдие е самото отрицание на правосъдието, категорична е тя.

Ташева задава въпроса и кой защитава страната ни на тези дела в съда в Страсбург и Люксембург. Аз имам чувството, че там умишлено се пращат корумпирани юристи, които фактически продават каузата на България, изтъкна депутатката от Атака. Не било възможно при толкова дела, извършени от малцинствата, да не спечелим нито едно дело.

Не може рецидивисти убийци да печелят дела срещу българската държава и ние всички данъкоплатците да бъдем задължавани да ги обезщетяваме същите тези рецидивисти убийци с десетки хиляди евро, лично състояние им подаряваме, недоволна е Магдалена Ташева. На това трябва да се сложи край, това е големият позор на брюкселската администрация, смята тя.

Съдът в Люксембург не се е размърдал, когато френските вътрешни министри Жан Клод Геан, а след това и Манюел Валс, който стана премиер на Франция, товареха български и румънски роми на чартърни самолети, хвърляли им по 200 евро на глава и ги връщали там, от където са. Това било в нарушение, по мнение на атакистката, на договора за функциониране на ЕС, както и на редица директиви.

Българските и румънските роми са абсолютно равноправни европейски граждани, категорична е тя. Този расизъм на тези съдилища е причина днес брюкселската империя да пращи по шевовете и да се надяваме, че в това голямото небе има някаква добра сила, има Бог, тя по-скоро да се разпадне, пожела си Магдалена Ташева.

Двамата тогавашни министри, както тя припомни, дали оправдание за депортацията, че не можело да се интегрират хора, които не искали да работят. Как ние да ги интегрираме, как ние да ги накараме да си плащат тока, недоволна е тя. Единственият нежен и щадящ подход срещу набезите били високите електромери, коментира в заключение Ташева.