Столичната полиция се обръща за съдействие към гражданите за установяване на самоличността на свидетел.

На сайта си МВР публикува видео с молба за съдействие за изясняване на самоличността на мъж, установен на кадри от видеозапис на камера.

Той е издирван като свидетел на тежко криминално престъпление, извършено в столицата, посочват от МВР.

Сигнали се приемат на тел. 112  или в най-близкото районно управление при гарантирана анонимност.

Припомняме, на 2 юни малко преди обяд в Борисовата градина беше открито тялото на 16-годишния Георги Игнатов, Убийството стана на първа линия - точно срещу бариерите на двора на БНР зад паркоместата. Стана ясно, че момчето е имало среща с приятели малко по-късно, а след като е бил намушкан е успял да се обади по телефона на приятелката си. Тя е подала сигнала към тел. 112.

На този етап няма яснота за мотивите за убийството, като превес взема версията за футболно хулиганство.

По-рано днес директорът на ГД „Национална полиция" главен комисар Христо Терзийски увери, че се използва целия ресурс на полицията, за да бъде разкрито убийството. Той бе категоричен, че в това изключително важно разследване, защото става дума за млад човек, без криминални регистрации, са включени всички екипи от криминалните отдели на СДВР и ГД „Национална полиция".

Те работят съвместно с прокуратурата по абсолютно всички сигнали, получени до този момент. Ангажирани пряко са и инспекторите от детските педагогически стаи на територията на столицата.

Без да навлиза в конкретика, Терзийски обясни, че при извършените огледи са иззети веществени доказателства, на които в момента са назначени експертизи. Криминалистите са прегледали огромен по обем снимков материал, иззет от камери на сгради, които се намират в района, разширен е периметърът им, разпитали са множество свидетели и близки на жертвата.

Не се пренебрегва нито една версия, докато не бъде разкрито убийството на младежа.

До този момент МВР няма основен заподозрян.

Три основни версии се лансираха в деня след убийството - любовно съперничество, вражда между Търговско-банковата гимназия и Строителния техникум и версия за футболно хулиганство.