Политиците вече са обрекли на унищожаване специализираното правосъдие. Това е мнението на Евгени Иванов, член на ВСС пред БиТиВи. Доводът му е, че във всеки един парламент се внасят предварително подготвените закони и специализираното правосъдие се унищожава.

Според него оценката на политиците е несправедлива. "Мисля, че спецсъдилищата и спецпрокуратурата са на страната на закона, формирам мнението си на база контакт с обикновените хора", каза Иванов и изтъкна водените наказателни производства срещу знакови фигури, ареста им и повдигнатите обвинения. 

Спецсъдът дал разрешение за над 70% от СРС-та

Спецсъдът дал разрешение за над 70% от СРС-та

Бойко Рашков призова за законова промяна

Интересно е, че се видя какви имущества са запорирани и с какви имущества разполагат тези хора. Това е интересно и в хода на разследването стана достояние на обществото, добави той и изтъкна вярата си в съдебната система.

Според него политиците не искат тя да работи нормално. Парламентът не избира член на прокурорската колегия на ВСС вече почти две години и това пречи на работата. Все пак става дума за колективен орган и трябва да участват всички членове, допълни Иванов.

Спецсъдът се отчете като най-натоварения окръжен съд в страната

Спецсъдът се отчете като най-натоварения окръжен съд в страната

За 2020 г - 45 присъди, 42 прекратени дела, 77 дела, решени със споразумение