Столичните криминалисти продължават да изясняват самоличността на издирвания като свидетел на убийството на 16-годишния Георги в Борисовата градина. Мъжът е установен на кадри от видеозапис на камера.

Пресцентърът на МВР публикува нови снимки на мъжа, както и два видеоматериала. Единият вече е разпространяван чрез медиите, но другият е нов.
Видеата започват с логото на ФБР и ясно си личи, че са обработвани от американската разследваща служба.

Припомняме, Георги бе убит с нож посред бял ден, на метри от паркинга на националното радио. След разгледаните огромен брой версии най-вероятната причина за убийството на ученика от Търговската гимназия остава „фенски футболен конфликт".

Преди време полицията разпространи видеото с момчето, което бяга в Борисовата градина и за което се предполага, че е свидетел на убийството на Георги. Още тогава служителите на реда уточниха, че лицето на въпросното момче е размазано и затова идентифицирането ще е доста трудно.

Столичната полиция търси съдействие от гражданите, разпознали издирвания. Призовава ги да сигнализират на тел. 112 или в най-близкото управление  на МВР. Анонимността им ще бъде гарантирана, уверяват от силовото министерство.

По-късно пред журналисти шефът на СДВР Младен Маринов обясни, че с помощта на партньори са опитали да изчистят максимално пуснатия преди време запис. Той призова гражданите за активност. Маринов изрази надеждата си при по-продължително излъчване да се появи сигнал във връзка с убийството на Георги.