Фенове на ЦСКА си изкараха целия насъбран гняв от неразбориите в клуба върху БФС. Привържениците нападнаха сградата на футболната централа, обстрелвайки я с бомбички и камъни, съобщи Topsport.bg.

В резултат на атаката, повечето от стъклата на сградата, намиращата се на „Цар Иван Асен" са счупени.

Привържениците нападнаха и екип на информационната агенция БГНЕС, който беше на мястото, за да отразява събитието. Фенове са се опитали да линчуват фотографа на агенцията, който си е вършел работата, снимайки изстъпленията им.

По-късно фен и участник в инцидента, пожелал анонимност, коментира пред БТА, че привържениците на ЦСКА ще продължат протестите си пред БФС.
"Сегашните ръководители на българския футбол също са виновни за кризата в най-силния български отбор за всички времена", коментира още той.

Ултрасите първо си дадоха среща пред стадион „Българска армия" в 12,00 часа. Пред дома на ЦСКА се събраха около 1000 фена, които обаче бързо се отправиха към сградата на БФС, която се намира близо до „Борисовата градина".

Полицията не беше информирана за действията на феновете и така те необезпокоявани от никого започнаха да обстрелват и чупят. Върху жълтата фасада на централата пък бе изписано „Мафия". В последствие дойде жандармерия, която предотврати по-нататъшните изстъпления. След атаката привържениците се отправиха към „Орлов мост", където блокираха движението по Цариградско шосе.

От полицията съобщиха, че служителите на реда са се намесили веднага след подадения сигнал за възникнало напрежение. По този начин е предотвратено нанасянето на по-сериозни щети върху сградата и още нарушения на обществения ред.

Към момента няма данни за пострадали при инцидента. Полицията продължава да охранява сградата на БФС.