Двама души са били простреляни на бензиностанция на Околовръстното в София. Става въпрос за спречкване между две групи, прераснало в престрелка, съобщи "Нова телевизия".

От "Спешна помощ" обясниха, че сигналът към тях е подаден в 22:25 ч., като шест минути след това екипите са били на място.

Мъж на 36 години е в тежко състояние с кръвозагуба. Другият е на 26 години - той е по-леко пострадал. И двамата са настанени във ВМА.

МВР изяснява обстоятелствата около случилото се, а на мястото полицейското присъствие е засилено.

Близки или приятели на пострадалите в престрелката търсят информация от полицията. Засега никой от тях не желае да разговаря с журналисти.

На място са задържани певицата Мария Цветкова, по-известна в поп фолк средите под псевдонима Ариа и футболистът на ЦСКА Георги Йомов, разкрива БНТ.

По информация на Нова телевизия пред полицията Йомов е разказал, че снощи на бензиностанцията между брат му и непознати за него хора е възникнал конфликт. По-късно в разправията се е включил и бащата на Йомов. Тогава братът е стрелял.

Бащата и братът се бяха издирвани от полицията. По-късно БНР съобщи, позовавайки се на свои източници, че двамата са се предали на органите на реда. Към момента информацията не е официално потвърдена. Националното радио уточнява, че полицията ги е търсила по подозрение, че са съпричастни към стрелба.

Дали самият Георги Йомов ще бъде обвинен и дали арестът му ще бъде удължен, още не е ясно.

По непотвърдена информация бащата на футболиста на ЦСКА Георги Йомов е стрелял на Околовръстното в София снощи, съобщи bTV.

Приятелката на футболиста поп-фолк певицата Ариа отрече да е била на мястото на инцидента и да е замесена. Разследването продължава.

Разпитани са множество свидетели, прегледани са и камерите на бензиностанцията. Лицето, възпроизвело изстрела, е мъж на възраст между 50-55 години, висок около 170 см. Извършва се обиск на дома семейство Йомови.

По-късно националната телевизия информира, че 26-годишният пострадал при стрелбата е Марио Вълчев, а 36-годишният - Иван Петров. Вълчев е прострелян в двата крака, опериран е, контактен е, разпитан е и е освободен от болницата. Петров остава във ВМА. На местропроизшествието били намерени 3 гилзи и 1 патрон от 9-милиметров пистолет. Бащата на футболиста Цветан Йомов и по-малкия му син пък били предали на органите на реда законно притежаваното оръжие, с което било стреляно на Околовръстното шосе снощи, по данни на източници на БНТ. Било стреляно със стоп патрони, но близко разстояние, поради което Вълчев и Петров били ранени.