Контролни действия по бензиностанции се провеждат на територията на шест области в страната, съобщават от МВР.

От пресцентъра на МВР подчертават, че проверки се извършват на бензиностанции, които са собственост на различни търговски вериги
Припомняме, по-рано излезе информация, че проверка тече в една от бензиностанциите на варненския бизнесмен и кандидат-политик Веселин Марешки.

Проверките се ръководят от Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари на ГДБОП.
В тях участват екипи на Икономическа полиция към областните дирекции на МВР, на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", на Националната агенция за приходите и на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор.

Проверката е насочена към ограничаване на нарушения в данъчното законодателство и недопускане реализирането на пазара на автомобилни горива, които не съответстват на утвърдените стандарти.

Предприети са след анализ на търговското и данъчно поведение на фирмите, извършен от Държавната агенция "Национална сигурност" и Националната агенция за приходите.

Резултати от извършените контролни действия ще бъдат предоставени на по-късен етап, уверяват от МВР.