Полицаите, които не са получили униформи, да получават паричната им равностойност. Това предвиждат промени в Закона за МВР, които внесоха в Народното събрание председателят на ПГ на ГЕРБ и председател на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред Цветан Цветанов.

Промените са съгласувани лично с министър-председателя Бойко Борисов и вътрешния министър Валентин Радев след вчерашното национално съвещание на МВР.

Проблемът с униформите в МВР съществувал от години според Маринов

Проблемът с униформите в МВР съществувал от години според Маринов

Подготвят се кадрови промени в отдел "Икономическа полиция"

Със законовата промяна, предложена от депутатите от ГЕРБ, държавата ще компенсира униформените служители на Министерството на вътрешните работи, заради невъзможността да им бъде осигурено работно облекло.

Служителите на МВР подготвят вълна от протести

Служителите на МВР подготвят вълна от протести

Синдикатите споделят, че имат сигнали за "невероятни спецоперации" за 5 юли, когато са планирали протеста

Заради множество обжалвания по Закона за обществените поръчки с предмет осигуряване на униформено облекло, заради това държавните служители не са получили работните си дрехи.

Припомняме, че в началото на месеца Синдикална федерация на служителите в МВР (СФСМВР) заяви, че е крайно необходимо да бъде актуализиран бюджетът на МВР за 2017 г. А вчера на Националното съвещание на ръководството на МВР, от думите на премиера Бойко Борисов стана ясно, че парите за униформи на полицаите са потънали в АЕЦ "Белене".

Полицаите от своя страна се заканват за протест на професионалния им празник - 5 юли.