"Божков сега е канонизиран от медиите, свързани с подсъдимите Донев и Прокопиев. Докато хора като Божков, Бобоков и други се канонизират, ще живеем така, както живеем в момента. А такива хора се канонизират, не защото са харесвани, а защото плащат".

Това заяви главният прокурор Иван Гешев при посещението си в Гоце Делчев, цитиран от Нова телевизия. 

По повод кореспонденцията, водена от обвиняемия Пламен Бобоков, Гешев заяви, че "наблюдаващите прокурори решават дали ще бъдат или не повдигнати обвинения по конкретни дела"

Той посочи, че в иззетите електронни устройства, на които се извършва анализ, се съдържа над 260 гигабайта информация - за сравнение романът "Война и мир" е около 5 гигабайта.

Днес Спецпрокуратурата публикува снимки от съобщения, които Бобоков си е разменял с потребители, записани в телефона му като Prezident - Rumen Radev и Desi Radeva. Самият обвиняем заяви в интервю за bTV, че е водил кореспонденция и с премиера Бойко Борисов.

Прокуратурата разкри чат между Бобоков и президента

Прокуратурата разкри чат между Бобоков и президента

Отрича твърденията на бизнесмена от тази сутрин

Гешев бе категоричен, че трябва да се установи дали всички въпросни съобщения са предмет на престъпление.

"По същество обвиняемият е признал едно нещо: че съществува задкулисие и той участва в него, че има някаква паралелна държава, което всъщност прокуратурата иска да прекрати", поясни главният прокурор. Той е признал на практика за една паралелна държава, в която той участва. Ето това прокуратурата иска да прекрати, подчерта още Гешев. 

Главният прокурор отбеляза, че проблемът е, че в затворите "не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние, там където им е мястото. Влизат социално слаби, които нямат финансов ресурс да плащат на медии, на скъпо платени адвокати, те не могат да се защитават".

"Който трупа знания, трупа и печал". Откакто съм главен прокурор, съм натрупал много знания и много печал. Трябва да разберем, че докато не се прекъсне връзката между олигарси, подсъдими, медии и политически партии, ние няма да живеем добре. Те крадат вашите пари най-вероятно. Трябва да прекратим и това хора със стотици милиони да си купуват медии, политици, партии и какво ли още не", коментира още Гешев.