От МВР информираха, че призовават водачите на камиони, участвали в протеста на пътищарите, за да им съставят наказателни постановления. Повод за обяснението им са медийни запитвания, свързани с призоваване на граждани, участвали в протестите в столицата.

Поводът е протестът на пътищарите, в който се включи и тежка техника по улиците на София. От полицията припомнят, че на 10 октомври са цитирали, че със съгласувателно писмо на Столичната община противоречи на разпоредбата на чл. 28 (1) от Наредба за организация на движението на територията на Столична община.

Според нея се забранява влизането на товарни автомобили и строителни машини с допустима максимална маса над 4 тона от 07.00 до 21.00 часа в зона "Център". За забраната за влизане на тежкотоварни машини беше уведомена Българска браншова камара "Пътища", припомнят от вътрешното ведомство.

Работници в пътния бранш без заплати се оказа, че няма

Работници в пътния бранш без заплати се оказа, че няма

Комитова разговаря с Лазар Лазаров, изпълнителен директор на камарата и бивш шеф на АПИ

При протеста служителите на МВР са установили нарушаване на Закона за движение по пътищата и общински разпоредби, за което ще бъдат съставени наказателни постановления, категорични са от там.

От полицията уточняват, че протестиращите са нарушили разрешителния режим на съгласувателно писмо на Столична община и на 11 октомври те са били в зоната за сигурност (известна като Триъгълникът на властта - б.р.) - Народно събрание 2, Президентството на Република България и Министерския съвет, полицаите не са спрели мирния протест.

За задаваните въпроси към някои от призованите водачи, уточняват че те са свързани с текущи разследвания за злоупотреби със средства от държавния бюджет в строителния бранш, извършвани от службите на МВР, обясняват от полицията.

Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „Автомагистрали Черно море“

Работници с ултиматум да се изплатят парите на работодателя им „Автомагистрали Черно море“

Пътни строители излизат на протест с искане държавата да им плати 36 млн. лева

Припомняме, пътищарите излязоха на трети протест и тежка строителна техника два дни беше разположена в центъра на София. Те настояха за оставка на служебния регионален министър Виолета Комитова. Първите протести на пътните фирми тръгнаха от "Автомагистрали - Черно море", заради неизплатените пари от държавните АПИ и "Автомагистрали". Първото служебно правителство вече предостави на прокуратурата редица договори, сключени в нарушение на закона за обществените поръчки. Общо 3,7 милиарда са задълженията на държавата към строителни фирми, но от финансовото ведомство признават само въпросните 1,3 милиарда.