Осъдиха по бързата процедура мъж в Плевенско за купуване на гласове, съобщи БНТ. Той ще излежава 15 месеца в затвора и ще трябва да плати 2000 лева гаранция.

Това не е отстраненият председател на СИК в село Крушовица. Той също беше задържан, след което е заменен и изборният ден премина без проблеми.

Общо 8 дела са заведениете производство в Плевенско. Председателят на СИК в село Крушовица в община Долни Дъбник е бил задържан с полицейска мярка за 24 часа снощи.

Двойно повече сигнали за нарушения обяви Сотир Цацаров

Двойно повече сигнали за нарушения обяви Сотир Цацаров

Главният прокурор обяви осем обвиняеми лица до тази сутрин и 1 присъда

Ярослав Димитров, председател на РИК-Плевен обясни, че е заменен председателят на тази СИК от друг член на секционната избирателна комисия. "Комисията функционира нормално, което важно за нас като РИК и за изборния процес в това населено място", обясни Димитров.

Районният прокурор на Плевен Владимир Николов обясни, че активно се разпитват свидетели и се очаква повдигане на обвинения на няколко лица. "Към настоящия момент не бих могъл да се ангажирам с повече подробности. Схемата е пирамидална, осигурява се съответният финансов ресурс, има организация тези структури, които се занимават с това явление, на определени нива", обясни прокурор Николов.

Арестуваха председателя на СИК в село Крушовица за купуване на гласове

Арестуваха председателя на СИК в село Крушовица за купуване на гласове

Две бързи и осем досъдебни производства за купуване на гласове в Плевенско

Тодор Кръстев, секретар на СИК в село Крушовица обясни, че познава председателят на СИК, който е заловен да купува гласове и той се казва Юксел.

Председателят на СИК Галя Денева обясни, че случаят най-вероятно е за купуване на гласове, но това не може да бъде доказано. "Това си го знаят властимащите органи. Не мога да го коментирам в момента. След края на изборния ден, след като приключим тука, ще можем да коментираме", каза тя.

В плевенското село Буковлък е имало проверки по сигнали. Тази сутрин там имаше опашки от желаещи да гласуват в две от трите секции в местното училище. Струпалите се хора отричат да са продавали гласа си.

Бързо производство и 24 преписки за изборни нарушения има в Бургас

Бързо производство и 24 преписки за изборни нарушения има в Бургас

В Деня за размисъл в Сливен и в Ямбол няма досъдебни производства

Други жители на селото, пожелали да останат анонимни, намекнаха, че е имало хора в селото, които са раздавали пари. От началото на изборния ден в Районната избирателна комисия в Плевен официално няма постъпили жалби за нарушения.