45-годишна българка, работила в Гърция, е починала на път за Монтана. Жената е издъхнала в МБАЛ-Благоевград, съобщава БГНЕС.

Жената е от град Вълчедръм. Тя се е разболяла в Гърция. Съпругът и синът й я качили в лекия автомобил на мъж, който пътувал за Монтана, тъй като искали да се лекува в тамошната болница. Те тръгнали от Солун за България с автобус.

Жената била силно увредена и затова съгласилият се да я превози мъж поел голям риск. На влизане в България той е трябвало да я остави в най-близката болница след ГКПП Кулата - в Петрич или Сандански.

В 21.15 часа снощи в бил получен сигнал за жена, на която й е прилошало в лек автомобил. Повикването е от бензиностанция на входа на Благоевград в района на жк „Струмско". Повикването е поето от медицински екип на Центъра за спешна медицинска помощ (ЦСМП), в това число и лекар.

Жената е поставена на кислород и транспортирана до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград с белодробен оток. Бил е извикан и реаниматор от ОАРИЛ. Жената обаче издъхнала, докато й правели ЕКГ.

Близките й са уведомени. Дали ще поискат аутопсия все още не е ясно.