Младо момиче е пострадало при хулиганска проява срещу пътническия влак от София за Мездра. Влакът е бил атакуван около 22 часа вчера, 14 декември. Тогава неизвестни лица започнали да хвърлят камъни по влака в района на спирка Кумарица.

Предполага се, че в един от вагоните на влаковата композиция е пътувала група футболни фенове, които провокирали вандалската проява. В резултат на обстрела с камъни обаче е пострадало младо момиче.

Вследствие на атаката вагонът, в който е било и момичето, е със счупени едно панорамно стъкло и две стъкла на страничните врати.

Това е 81-ят случай, при който влакове на "БДЖ - Пътнически превози" ЕООД са замеряни с камъни от началото на 2017 година, което очертава притеснителна тенденция - тези случаи са 6 пъти повече през настоящата година в сравнение с предходната 2016 година.

БДЖ осъжда остро подобни хулигански прояви, които освен нанесените материалните щети, застрашават сериозно живота и здравето на клиентите и служителите на железницата. Хвърлянето на камъни по влаковете може да има трагични последствия. При средна скорост на влака 65 км/ч, дори и малко камъче може да пробие стъклото и да рани човек, посочват от дружеството.