В хода на акция, на 28 февруари, спецполицаи от регионалната структура на ГДБОП за хванали русенец, който имал колекция от детско порно, съобщиха от прокуратурата.

Спецполицаите са действали с техни колеги от главната дирекция, когато извършили претърсването в дома на 34-годишния жител на областния град.

При огледа на намерената компютърната конфигурация са открити над 7000 файла, снимки и видеоклипове с детска сексуална експлоатация.

Според първоначалните данни от разследването, бруталните сцени на извращения с деца, мъжът разменял с хора по света.

Хванали бивш полицай за разпространение на детска порнография

Хванали бивш полицай за разпространение на детска порнография

Явор Колев е убеден, че киберпрестъпленията изискват бърза реакция

Колекцията си с детска порнография започнал да трупа от около 2 години и през това време обменял информация с лица със сходни интереси предимно от Русия, но не само.

Задоволяването на престъпните си сексуални фантазии русенецът комбинирал с употребата на марихуана. По време на претърсването са открити и иззети 200 грама листна маса.

Мъжът е задържан с мярка за срок до 24 часа. Благодарение на изключително доброто сътрудничество с Районна прокуратура - Русе, в късния следобед същия ден му е повдигнато обвинение за притежание и разпространение на детска порнография и за притежание на наркотични вещества.

Операцията е в продължение на активните действия на ГДБОП за неутрализирането на престъпна дейност на осъществяващи сексуални посегателства над деца.

Още един арест за педофилия в село Оризаре

Още един арест за педофилия в село Оризаре

Подобна операция е проведена и в Бургас

Предстои от обвинението да решат дали ще поискат от съда да наложи постоянно задържане, докато тече разследването.