От Благоевградската окръжна прокуратура искат постоянен арест на наркотрафикант, превозвал 26 килограма кокаин, съобщиха от прокуратурата.

Очаква се днес искането срещу Александър Бойчинов да бъде внесено в съда. Той е обвинен в контрабанда на наркотично вещество в особено големи размери, което е престъпление по чл. 242, ал. 4 вр. ал. 2 от Наказателния кодекс.

Според текста на закона: "Който пренесе през границата на страната стоки без знанието и разрешението на митниците, когато предметът на контрабандата е в особено големи размери и случаят е особено тежък или когато някое от лицата по буква "е" на ал. 1 е митнически служител, наказанието е: в случаите по ал. 1 - лишаване от свобода от пет до петнадесет години и глоба от петдесет хиляди до двеста хиляди лева, а в случаите по ал. 2 и 3 - лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години и глоба от двеста хиляди до триста хиляди лева".

Припомняме, че на 24 октомври 2016 г., около 19:50 ч. на ГКПП - Кулата на трасе "Входящи автомобили" от Република Гърция пристигнал товарен автомобил марка "ДАФ".

Хванаха кокаин за около 5 млн. лева
Обновена

Хванаха кокаин за около 5 млн. лева

На ГКПП Кулата

Камионът бил спрян за проверка при преминаване на границата, като по документи автомобилът превозвал фитнес уреди.

Граничните власти, съвместно със служители от Агенция "Митници", установили в камиона изградени два тайника, в които били открити пакети с бяло прахообразно вещество. Още при полевия наркотест веществото е реагирало положително на кокаин. Общото тегло на намереното наркотично вещество е 26 кг., чиято стойност се оценява на около 5 млн. лв.

Благоевградската окръжна прокуратура привлече в качеството на обвиняем за извършено престъпление 36-годишния шофьор на товарния автомобил, в който била открита дрогата.