Иво Масларов, който е обвинен като съучастник в убийството на Станка Марангозова на 10 октомври 2019 г. заедно с още трима, е заловен в метрото в Берлин. Делото срещу втория помагач на самото убийство Борис Иванов, бивш офицер от НСО все още е на фаза досъдебно производство. Това стана ясно на брифинга на Военноокръжна прокуратура Евгения Деянова.

Припомняме, че Станка Марангозова беше показно убита през октомври 2019 г., а до трупа ѝ беше оставена изкуствена бяла роза. За престъплението бяха задържани трима души, сред които и служител на НСО.

Върнаха у нас обвиняемия за убийството на Станка Марангозова

Върнаха у нас обвиняемия за убийството на Станка Марангозова

Иво Масларов е задържан в Германия и днес беше екстрадиран

Укриването на Масларов продължи повече от година. Бил е установен в метрото в Берлин при извършена проверка на документите му. Промяна на външността му не е имало.

Той е бил транспортиран със самолетен полет в България и е в ареста на Националната следствена служба. Извършени са процесуално-следствените действия, повдигнато му е обвинение, извършен е разпит в присъствието на защитник и предстои да бъде внесено искане за постоянното му задържане под стража.

Наблюдаващият прокурор Господин Пейчинов добави, че Борис Иванов също е привлечен към наказателна отговорност, но той не е физическият изпълнител на поръчковото убийство, повдигнато му е обвинение за подбудител и помагач на физическия извършител на убийството.

Предстои извършване на още действия на по разследването. По досъдебното производство има повдигнати 2 обвинения - едното за убийството, което е тема на брифинга, а другото за участие в ръководство за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици. 

Гард на НСО и други трима на съд за убийството на Станка Марангозова

Гард на НСО и други трима на съд за убийството на Станка Марангозова

Предстои насрочване на делото