При операция на антимафиотите в Костинброд са заловени трима души, обвинени в изнудване, съобщи МВР.

Става ясно, че те са изнудвали семействата на двама от обвинените за тройната мокра поръчка, за която от прокуратурата твърдят, че е трябвало да бъдат елиминирани Христо Василев, Цветелин Кънчев и прокурор Олег Янев от ВКП.
Припомняме, за това бяха арестувани, но вече освободени - Любомир Илиев - Любо Къдравия от Костинброд  и братята Георги Горанов - Чамор и Васил Горанов - Вачето от Левски.

При настоящата акция са задържани лидерът на групата Х.В. на 60 години, подпомаган от дъщеря си - С.Х. на 35 години и друго лице.

Те са поискали от близките на двама от подсъдимите за мократа поръчка суми над 100 000 лева, като са се ангажирали да осигурят свидетели, които да въздействат в хода на делото.

При проведената операция, непосредствено след получаване на сумата от 15 000 лева, са задържани и тримата. Предадената сума е открита в дъщерята на тартора на групата. Иззети са също мобилни телефони, сим карти и документи.

Работата по случая е започнала още през 2011 година, след получен сигнал за действията на групата, занимаваща се с изнудвания на територията на София и страната, във връзка с което е образувано досъдебно производство.