13-годишният, който е участвал в побоя до смърт на възрастен мъж в хасковското село Александрово, да бъде изпратен във възпитателен интернат. Мярката е предприета по искане на Окръжна прокуратура - Хасково и Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни, които се позовават на досъдебното производство за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

13-годишният е бил съучастник в побоя заедно с друго дете - 14-годишно момче от същото село, което е задържано и ще бъде съдено. Припомняме, случаят е от 24 ноември тази година. Побоят е провокиран от словесен конфликт, а възрастният мъж - на 61 години - е починал от раните си.

Според чл. 32 ал. 1 от Наказателния кодекс - "Не е наказателно отговорно малолетно лице - ненавършило 14-годишна възраст", посочват от прокуратурата.

Две деца убиха възрастен мъж в хасковско село

Две деца убиха възрастен мъж в хасковско село

Момчетата са на 13 и 14 години

Затова е взето решение да се предложи на Районен съд - Хасково да разгледа възпитателна мярка по чл. 13, ал. 1, т. 13 от ЗБППМН - "Настаняване във възпитателно училище-интернат".

Делото се разглежда при закрити врата, но в присъствието на малолетния, родителите или лицата, които ги заместват, адвокати и прокурор.