От Прокуратурата разпоредиха изземането на пистолет и 50 бойни патрона от хасковския адвокат Светослав Михайлов. Нареждането стана, след като юристът бе привлечен като обвиняем за закана за убийство на журналиста Тодор Кръшков, съобщи Хасково.нет.

Оръжието - „Щаер”, на бившия полицай и настоящ адвокат от колегията в Хасково, трябва да попадне в служба КОС на РУП, гласи прокурорското разпореждане.

Разследването е под ръководството на Димитър Чорбаджиев - районен прокурор на Ивайловград. Папката с делото попадна там след като хасковските държавни обвинители си дадоха отвод.

Разследването се точи почти две години. Случаят е от есента на 2014-а, а поводът – публикация в сайта от началото на същата година. В публикацията се разказва за сирийски бежанец. Той се оплаква, че е бил изнудван от адвокат Светослав Михайлов.

В материала е цитирано и мнението на юриста, който е бивш полицай. След публикацията Михайлов не е имал никакви претенции към статията, чийто автор е починалият преди месец журналист Георги Христов.

10 месеца след тази публикация - през ноември 2014 г., Михайлов започва да сипе заплахи и закани срещу журналисти от Haskovo.net и телевизия eTV, включително за убийство.