Милко Ковачев Министърът на енергетиката Милко Ковачев заяви пред БНР, че аргументите, с които правителството обжалва решението на 3-членния състав на Върховния административен съд за трети и четвърти блок на АЕЦ “Козлодуй”, са доколко едно такова дело е допустимо и доколко е обосновано решение на съда.

Министър Ковачев посочи, че на съда ще бъде предоставена и допълнителна информация. На този етап, разглеждайки детайлно мотивите, с които е взето решението считаме, че все пак има действително мотиви, които не са достатъчно изяснени от гледна точка на разделение на властите, на допустимости и по същество взето решение, каза той.

Затова на този етап ще предоставим само нашата жалба по допустимостта и същността на решението, каза още енергийният министър.

Милко Ковачев обясни също, че на по-късен етап ще бъде предоставена и публична информация за последиците от по-ранното затваряне на трети и четвърти блок, както и че все още не е ясна датата за партньорската проверка, но се водят активни консултации за нейния обхват.