ПОСЛЕДНО:

Над 3 000 души се включиха в траурното шествие в Катуница, което изпрати Ангел Петров в последния му път. Момчето загина вчера, след като беше блъснато от микробус „Форд", пълен с цигани. 19-годишният Ангел е бил влачен поне 10 метра.

Траурната церемония започна с един час по-рано, в 14 ч., от съображения за сигурност и по препоръка на полицията. Шествието тръгна от църквата „Свети Никола" и приключи пред гробищата.

Близките на загиналото момче не допуснаха в близост до ковчега му журналисти, както в църквата, така и на гробищата.

Борисов ядосан на полицията в Катуница, обеща наказания.
Още...

Местните с прискърбие отбелязаха факта, че погребението не е почетено от нито един политик. Липсваха дори и протоколните венци от важни държавни и политически институции.

Днес в Катуница е обявен ден на траур. Утре по същото време се очаква да бъде погребан 16-годишният Павел, който взе участие във вчерашното шествие, но загина по път за болницата. Момчето бе с присадено сърце.

Утрешният понеделник е обявен и за неучебен ден в Катуница.

По-рано в центъра на Катуница, пред кметството, се събраха около 500 мотористи-рокери, които пристигнаха от мотосъбора в Сопот, научи news.bg. Те се насочиха към опожарените палати на Цар Киро. Пред местните младежи мотористите дадоха обещание, че ще идват всеки ден в селото в продължение на поне една седмица.

Лумпени извършиха погромите в Катуница, обяви МВР
Oще...

Сравнително спокойно премина нощта след полунощ в Катуница. Полицейското присъствие в селото остава, но не е толкова концентрирано, колкото вчера.

След погромите, при които разярена тълпа опожари имотите на Цар Киро, обстановката се е успокоила. Припомняме, 127 са арестувани за палежите.

Не е ясно точно как агитките от фенове на пловдивските Локомотив и Ботев са успели да преодолеят КПП, които МВР направи, за да ограничи достъпа до селото. Но сред тях основна са тези, които са започнали палежите.

Още снощи стана ясно, че Кирил Рашков - Цар Киро и хората му а изведени от селото. Към 23 часа бе съобщено и че е задържан шофьорът на буса, убил 19-годишния Ангел, което стана повод за бунтовете срещу Цар Киро в Катуница.

Жители на селото обаче се страхуват от отмъщението на циганския бос. Възрастни хора коментираха вчера, че той е в състояние да „отмъщава и взривява"

Самия Рашков пред Нова телевизия заяви, че няма никакво намерение да се изселва, като предупреди, че той същ с хората си може да принуждава другите да се изселят.