Кметът на Божурище остава в ареста, съобщи bTV.

Състав на Апелативния специализиран съд се съгласи с доводите на Специализирания съд, който постанови постоянен арест за Георги Димов.

Припомняме, той е обвинен за длъжностно престъпление. Срещу него се води разследване за продажбата на четири общински имота на занижени цени.

Според Димов това е политическа атака заради негови действия, разрешени от Общинския съвет.

Близки на кмета на Божурище настояват да бъде освободен

Близки на кмета на Божурище настояват да бъде освободен

Събрали са се пред Специализирания наказателен съд

Кметът на Божурище беше задържан на 28 май заедно с двама общински съветници заради подозрения, че с имотни сделки са ощетили местната хазна.

След това стана ясно, че Димов уредил баща си с евтина земеделска земя.

На 31 май Спецпрокуратурата поиска постоянен арест за кмета. В същия ден десетки хора излязоха на протест в негова подкрепа.

Преди днешното съдебно заседание близки на Димов се събраха пред сградата на Специализирания наказателен съд с настояване той да бъде освободен от ареста. Според тях ставащото е "много добре режисиран спектакъл".

От своя страна Димов обяви, че възнамерява отново да се кандидатира за кмет на Божурище на местните избори наесен. Решението на Апелативния специализиран съд обаче е окончателно и няма да може да се преразглежда осем месеца, което означава, че това ще се случи след изборите.

Поискаха постоянен арест за кмета на Божурище

Поискаха постоянен арест за кмета на Божурище

На кмета и зам.-кмета са определени парични гаранции от 5000 лв.