Само едно или две са заведенията в София, където може да отиде човек със семейството си?

Tова попита Петромир Кънчев от "Правосъдие за всеки" в студиото на bTV, където коментира казуса има ли връзка изпълняващият функциите на главен прокурор Борислав Сарафов с мрежата на Пепи Еврото "Осемте джуджета" или вече "семейството".

Сегашният изпълняващ функциите главен прокурор Борислав Сарафов е бил щастлив, че се е виждал с Петьо Петров-Еврото в ресторанта "Осемте джуджета", смята Кънев.

Той обясни, че от последните дни на "царуването" на Гешев като главен прокурор има едно образувано наказателно производство срещу Петър Петров - Еврото. Проблемът е, че районният прокурор, който е образувал наказателното производство, вижда, че са намесени магистрати и за да се смачка всичко това, му бива иззето от Софийската градска прокуратура, която е компетентна да разследва магистрати. Действително при намесени магистрати, които да са извършили престъпление, компетентна е градската прокуратура. Районният прокурор е изпратил материалите обаче не в градската прокуратура, а на съдия Лада Паунова, зам.-председател на Върховния касационен съд (ВКС). Именно този прокурор бива санкциониран, а не подкрепен за разкриване на престъпленията от висшите етажи на прокуратурата, посочи Кънчев.

Ad hoc прокурорът Талева проверява свързан ли е Сарафов с "Осемте джуджета"

Ad hoc прокурорът Талева проверява свързан ли е Сарафов с "Осемте джуджета"

При Даниела Талева има още няколко сигнала срещу Борислав Сарафов

Има големи очаквания към ad hoc прокурора Десислава Талева, която трябва да има свое собствено отделно деловодство. Тя трябва да бъде подкрепена в нейните искания, за да стане незабавно и да има ефект самото разследване.

Той добави, че специалният прокурор, назначен да разследва главния прокурор - ad hoc прокурорa Десислава Талева, е създаден така, че да не бъде подчинен на главния прокурор, да има оперативна самостоятелност. Няма как някой да разследва сам себе си. Трябва друга институция, която да разследва тези, които разследват.

Петромир Кънчев напомни, че падането на правителството на Кирил Петков бе заради започването на работа на корупционната комисия, която има потенциал да разкрива престъпления.

Казусът "Осемте джуджета" във ВСС - един отстранен прокурор и седем дисциплинарки

Казусът "Осемте джуджета" във ВСС - един отстранен прокурор и седем дисциплинарки

Заради тежки нарушения и бездействие от страна на тези магистрати