Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност заведе в Окръжен съд Пловдив дело за отнемане в полза на държавата на имуществото на Димитър Димитров с прякор Дебелия.

Искът на Комисията е на стойност 1 милион 312 хиляди лева.

В момента Димитър Димитров е с влязла в сила присъда от Районен съд за незаконно притежаване на оръжие, но е разследван и за фалшификация на документи за самоличност и пари, а така също и за иманярство.

Според Комисията „Кушлев" от 1981 година до 2006- та година Димитров и съпругата му са имали приход от 1 879 минимални работни заплати за страната, а са похарчили 10 пъти повече средства.

Според събраните доказателства семейство Димитрови притежават имущество на значителна материална стойност, за което няма данни за законни финансови източници.

Комисият „Кушлев" предлага да бъдат онети в полза на държавата: апартамент в Пловдив и в село Свети влас, 2 офиса в Слънчев бряг, 2 двуетажни жилищни сгради в гр. Пловдив, близо 8 декара ниви в Пловдив и областта, три леки автомобила, както и акции и банкови сметки.