25-годишният моторист от Дупница постъпи в института за спешна помощ в София "Пирогов" след удар в крайпътно дърво. Младият мъж е управлявал мотора си с висока скорост, пише Струма бг.

Катастрофата е станала посред нощ, след като изпуснал управлението на високоскоростния мотор и се забил в крайпътно дърво. От удара паднал на асфалта и си ударил главата.

Случаен минувач видял Г. Методиев да лежи на пътя окървавен и се обадил на тел. 112. Катастрофиралият младеж е закаран първо в хирургичното отделение на общинската болница. Дежурният хирург зашил раната на главата му с няколко конеца, но след преглед на скенер се установило, че мотористът е със спукан череп, и веднага е закаран с линейка за „Пирогов".

В същото време 41-годишен мъж позвънил на тел. 112 да търси помощ. Той пътувал с лекия си автомобил „Голф" около 2 часа след полунощ в неделя по пътя Дупница-Бистрица. Изведнъж на пътя изскочил кон, който се хвърлил върху голфа и счупил предното стъкло. За щастие шофьорът се отървал само с драскотини по ръцете от счупените стъкла и с голяма уплаха.

Пред дежурните лекари от Спешен център той заявил: „В тъмното имах чувството, че някаква ламя се хвърли върху мен. Паникьосах се. Слава Богу, че ми няма нищо сериозно". След прегледа в Спешния център той е пуснат за домашно лечение.