Виждам трагедията, в която е затънала системата за сигурност. Това коментира бившият депутат от НДСВ Минчо Спасов пред БНР. 

"Не вярвайте на МВР, когато казва, че анонимността ви е гарантирана, ако подадете сигнал срещу престъпници. Това просто не е така. От МВР тече информация като сито и вашата безопасност не е гарантирана.

Преди два месеца, когато подадох сигнал в прокуратурата и в МВР, че изтичат секретна информация и секретни доклади към журналиста (и бивш депутат от ГЕРБ) Антон Тодоров, който написа книгата "Шайка" и после се присъедини към нея, още на следващия ден този господин беше уведомен кой е авторът на сигнала и ме заля със заплахи, обиди и т. н.

Най-лошото е, че прокуратурата също е включена в тази игра. Има негласен имунитет на полицаите, които извършват престъпления. Никой не ги съди, няма наказани. Има само един милиард и 300 хиляди моркова и нито една тояга. Още когато бях председател на комисията, положението в МВР беше много тежко, но през последните една-две години то стана трагично", коментира бившият председател на вътрешната комисия в Народното събрание.