Кражба на трансформаторно масло остави без ток клиенти на ЧЕЗ в кв. „Люлин" III тази сутрин, съобщиха от дружеството. Когато се източи маслото, трансформаторът аварира и трябва да се смени с нов.

Служители на компанията пристигнаха на мястото на кражбата при първия сигнал и вече работят за възстановяване на електрозахранването. Те ще направят всичко възможно около 13 ч. аварията да бъде отстранена.

С прекъснато електрозахранване в момента са 150 клиенти в бл. 309 в квартала, намиращ се в близост супермаркет, както и 32 детска градина „Българче".

„Това е петата кражба на наши съоръжения от началото на месеца. Беше източено масло от три трансформатора, откраднати бяха медни кабели и цял трансформатор. Подобни посегателства нарушават нормалния ритъм на живот и спокойствие на клиентите. Това не може да се компенсира по никакъв начин. В зависимост от типа трансформатор, смяната му струва между 10 и 30 хил. лв.Това са средства, които при други обстоятелства ЧЕЗ би могла да вложи в подобряване на услугите и развитие на мрежата", каза Виктор Станчев, директор „Експлоатация и поддържане" в ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията напомня на своите клиенти, че могат да подават сигнали за злоупотреби на имейл адрес zaklienta@cez.bg, в Центровете за обслужване на клиенти и на денонощната информационна линия на дружеството 0700 10 010.