В къща в село Тъжа, община Павел баня, е разкрита лаборатория за синтезиране на наркотици. Униформените спипали 30-годишен казанлъчанин в момент на производство на метаамфетамин.

От пресцентъра на МВР информират, че служители от РУ-Казанлък са провели операция срещу производството и разпространението на дрога.

Във въпросната къща в село Тъжа органите реда открили около килограм синьо-бели таблетки, към 500 грама бяло прахообразно вещество с неустановен произход, около 10 грама суха зелена тревиста маса, реагирала при теста на марихуана, жълтеникаво прахообразно вещество, таблетки  "Хюмекс", около 100 грама бяло прахобразно вещество, реагирало на метаамфетамин.

Иззети са уреди и принадлежности и химически вещества - 14 колби с различна вместимост, еднолитрова бутилка с фосфорна киселина, две 3-литрови туби с кафеникава течност, бутилка с литър солна киселина, 4,5 литра двуслоен разтвор за извличане на амфетамини, разтворител и множество други различни по вместимост съдове, съдържащи течности и химикали.

5 грама марихуана и около грам кафеникаво наркотично вещество полицаите намерили и в колата на казанлъчанина. На адреса се подвизавали и двама старозагорци - 19-годишна жена и 24-годишен мъж. В дамската чанта на жената имало грам амфетамин и около 3 грама марихуана.

В Павел баня е претърсена обитавана от казанлъчанина къща. Там били открити 5 растения от рода на конопа и около 2 грама суха марихуана.

От полицията уточняват, че тримата са задържани за 24 часа.