Двегодишна условна присъда на ямболската лекарка д-р Славка Кирилова постанови  Сливенският окръжен съд. Тя е обвинена в неправилно лечение, довело до смъртта на двегодишно дете през 2010 година, информира БНР.
Присъдата е с четири години изпитателен срок, а докторката няма да може да упражнява професията си през следващите две години.

Трагедията за семейството на малката Александра се разигра на 20 април 2010 година. Момиченцето, постъпва в ямболската болница с диагноза остър епиглотит, но заради неправилно лечение умира след по-малко от 2 часа от остра дихателна и сърдечна недостатъчност. Три медицински експертизи, в които са участвали 11 медици, доказват, че лекарска грешка е причина за смъртта на детето.

Според родителите, дежурните лекари умували цели два часа как да лекуват дъщеря им, а отстрани изглеждало, че срещат подобен случай за пръв път.

Догава началникът на детското отделение д-р Кирилова обаче отрече твърденията на почерненото семейство Дюлгерови.

Д-р Кирилова ще обжалва решението на сливенските магистрати пред Бургаския апелативен съд. Родителите на Александра, които от три години вече са в Америка, се надяват присъдата и на следващите съдебни инстанции да не бъде оправдателна.