Тази нощ към 1.10 часа с полет от Лондон беше осъществена екстрадицията на Тихомир Георгиев Георгиев -Боксьора, съобщи пресцентърът на МВР.

Припомняме, Тихомир Георгиев бе задържан на 23 януари 2012г. в британската столица и приведен в затвора Belmars на разпореждане на съда в Уестминстър, който взе решение за предаването му на българските власти.
44-годишният Георгиев бе арестуван през януари миналата година, след като репортер на в. „Сън" го проследи до боксова зала в Бърмъндзи, Южен Лондон.

Тихомир Георгиев бе обявен за международно издирване във връзка с две европейски заповеди за арест от Софийска градска прокуратура - за влязла в сила присъда от 17 години лишаване от свобода за убийство и нанесени тежки телесни повреди, и от специализираното звено на ВКП като обвиняем за участие във въоръжена организирана престъпна група с цел разпространение на наркотици, грабежи, причиняване на телесни повреди, принуда.

През септември 2012 година Уестминстърският съд взе решение да екстрадира Георгиев в България за излежаване на присъдата.

Боксьора бе поискал да остане във Великобритания по силата на Закона за правата на човека.
Той се мотивира с това, че няма да получи справедлив процес в страната си. Георгиев се опасява, че ще бъде третиран зле от полицията в ареста и твърди че в затворите в България има "унижения".