Трима души - двама младежи - на 14 и 18 години и мъж на 28, са задържани за жестокото убийство на 68-годишната жена, извършено на 22 ноември в кв. „Люлин".
Припомняме, майката на столичен полицай бе открита от сина си в двора на къщата - гола, с множество рани по тялото.

Криминалистите установили, че двама мъже продавали вещи, сходни с тези, изчезнали от дома на убитата - мобилни телефони и бижута.
Изяснено било, че това са 18-годишният Б.С. от Самоков с прякор Божо и 14-годишният софиянец Тузи.

Когато Б.С. не бил открит на адреса си, той бил обявен за издирване и на 30 ноември следобед бил засечен в центъра на Самоков. По същото време в София на бул. „Европа" криминалисти задържали и непълнолетния му „колега".

След довеждането им в полицията двамата признали за извършеното престъпление. Разказали, че във фаталната нощ, заедно с Т.К. /28 г./ - Лайката, дрогирани, влезли къщата на жената с намерение да крадат. Тя обаче ги изненадала, тримата я нападнали и били с лопата. Когато стопанката издъхнала, те преровили жилището, грабнали двата й мобилни телефони и накитите.

Т.К. е задържан от служителите на реда на 30 ноември в ж.к. „Люлин" в бившите кипърски общежития, където се укривал при свой познат.

И тримата са известни на полицията - Б.С. и Т.К. са рецидивисти, регистрирани многократно за кражби, грабежи, унищожаване и повреждане на имущество.
Т.К. е осъждан ефективно седем пъти, но е със 71 криминални регистрации. Б.С. пък има 16 криминални регистрации, 4 присъди - 3 пробации и 1 условна присъда. Непълнолетният е известен на Детска педагогическа стая за кражби.