Над 600 м проводници са откраднати от електропреносната мрежа в района на Трето РУП в Пловдив. Според първоначалната информация кражбата е била извършена вчера около 6:30 часа с помощта на техническо средство.

Същия ден около 12:30 часа в Пето РУП - Пловдив е съобщено за липсата на 93 метра кабели от участък на тролейбусната мрежа в жк „Тракия".

30-годишен мъж от Батак е  заловен да срязва кабели от електропреносната мрежа в двор на ветеринарна лечебница на ул. „Ландос". Задържаният е с криминални прояви и осъждан за подобно престъпление. Срещу него е образувано бързо полицейско производство, уведомена е Районна прокуратура - Пловдив.

Карловските полицаи също разследват два сигнала за кражби от фирмени бази на тяхна територия. Според първоначалната информация престъпните посегателства са извършени в събота срещу неделя. От подземна комуникационна система на акционерно дружество в Сопот са откраднати около 140 метра кабели.

По същото време от фирмен склад в Калофер са изнесени близо 80 метра кабели, контактори и трансформатори от електрически табла, всичко на обща стойност около 5000 лева. При направения оглед е установено, че в помещението е проникнато чрез срязване на катинар на входна врата.