Майката на Атанаска Георгиева - Светла Димитрова, представи своята версия за случилото се на 10 април миналата година, съобщава „24 часа".

Припомняме, Георгиева е обвинена за убийството на 8-годишната Александра от Поморие. В Бургаския окръжен съд вчера бе даден ход на делото. Родителите на Алекс поискаха доживотен затвор и 400 000 лв. кръвнина за извършителя. Днес разпитът на свидетели продължава.

Светла Димитрова извади от джоба си снимка, с която изненада съдебния състав. Тя им я предаде и заяви, че това е мъжът, който в влязъл насила в квартирата на дъщеря й и е водил със себе си все още живото момиченце. 
„Много трудно я накарахме да проговори. Тя постоянно плачеше, беше изплашена до смърт", каза Светла Димитрова.

Когато била на посещение при дъщеря си Атанаска в ареста, тя й разкрила, че самопризнанията са направени под физически и психически натиск и е била повлияна от плача на малкото дете на сестра си в съседна полицейска стая.

Светла Димитрова твърди, че човекът от снимката се казва Антон Петров. Според нейната версия той заплашил със смърт по-малката й дъщеря Северина. Атанаска разпознала мъжа по снимка, която била намерена с помощта на приятели. Майката твърди, че според дъщеря й неизвестният Петров е бил в квартирата й на 10 и 11 април общо четири пъти като при едно от посещенията си донесъл момиченцето увито с одеяло. Той я накарал насила да докосне тиксото, с което е удушена Алекс и това е причината по него да има отпечатъци от Атанаска.

По информация на „24 часа" прокуратурата е работила по тази версия. Извършена е проверка, която е показала, че снимката е от фалшив профил във фейсбук. Оказало се, че няма човек Антон Петров, който да отговаря на това описание.

Общо 21 свидетели са призовани да дадат показания във втория ден на процеса. Сред тях е и сестрата на подсъдимата, уточнява БГНЕС. Освен призованите 12 свидетели, в първия ден съдът разпита и родителите на детето. Те са включени в списъка на свидетелите по молба на процесуалния им представител.