Протест срещу оправдателната присъда по делото "Соло" се проведе в София. Десетки младежи се събраха пред Съдебната палата, съобщи бТВ.

Те поискаха справедливост за убийството на Кирил Въжаров и Васил Александров, останало ненаказано.

Две години и половина след инцидента съдът оправда единственият заподозрян за престъплението. 25-годишният Илиян Тодоров напусна ареста, а присъдата отприщи лавина от обществено недоволство и критики към съдебната система.

Пред най-големия храм на Темида у нас се събраха хора със запалени свещи и снимки на двамата убити младежи. Там бяха близките на Кирил и Васил, както и много техни приятели, които твърдят, че не са получили правосъдие, защото няма наказан за престъплението.

Организаторите на протеста заявиха, че макар мирен и тих, това е протест. Според тях на мястото са събрали много хора, които не са свързани с убитите момчета, но са съпричастни и искат да изразят гражданска позиция.

По думите им съдът е виновен за липсата на осъден убиец. Те са категорични, че ще продължат да протестират до момента, в който се намери виновникът и в който получи доживотна присъда.