Часове преди обявения протест срещу мигрантите, центърът на София "почерня" от полиция. Десетки униформени вече са завардили пространството около храма "Св. Неделя", където след около два часа ще започне протестът.

Припомняме, преди две седмици от организацията "Национална съпротива" отново изразиха недоволството срещу мигрантите. До ескалация на напрежението тогава не се стигна, но протестиращите се заканиха, че мероприятието е само репетиция и тази вечер отново излизат на протест.

Събитието се охранява от служители на "Охранителна полиция" и антиконфликт.

От полицията увериха, че са предприели всички необходими мерки за охрана на обществения ред и безопасността на движението във връзка с протестното шествие.

Сборният пункт е пл. "Света Неделя" пред храм паметника "Света Неделя". Маршрутът на шествието е бул. "Витоша", бул. "Княгиня Мария Луиза" до пл. "Лъвов мост", където протестиращите се заканиха да "ловят мигранти".

Служителите на реда ще проверяват за забранени предмети и за хора във видимо нетрезво състояние. Ако се наложи, платното за движение по протежение на шествието ще бъде временно затваряно.