Измамниците са измислили нова актуална за сезона схема, предупреждават от полицията. От средата на август непознати са започнали да посещават предимно малките населени места във Великотърновска област и да предлагат дърва за огрев на "добра цена", съобщават от пресцентъра на МВР.

Мнимите търговци се договаряли с пожелалите да се възползват от офертата. Те им искали предварително плащане. Обикновено взимали около 150-200 лева и обещавали, че до няколко дни дървата ще бъдат доставени. Мошениците оставяли номер на мобилен телефон за връзка. Впоследствие изчезвали и повече не се появявали, а на посочения телефон не отговарял никой.

Припомняме, че преди два дни полицията предупреди за още един нов вид измама. Схемата била непознати да се представят за сътрудници на омбудсмана и да убеждават пенсионери, че в страната ще се въвежда еврото. В тази връзка те им предлагали да сменят левовете си на много изгоден курс.

Служителите на реда за пореден път отправят призив към хората да не се доверяват на непознати и да не дават предварително пари. Те съветват "опарилите" се измамата с дървата за огрев, които не са уведомили все още униформените, да подадат жалба, за да се предотвратят и други измами.