Здравният министър Петър Москов и премиерът Бойко Борисов ще се срещнат, за да стане ясно ще се случат ли промените в здравеопазването. Това обяви пред журналисти в Пловдив съпредседателят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев, цитиран от Нова телевизия.

Коментарът е първият от страна на реформаторите след бламирането на здравната реформа на министър Москов.

Припомняме, вчера здравната комисия каза "не" на идеята на Петър Москов за сливане на болници като задължително условие за сключване на договор със НЗОК. Предложението на министъра беше фондът да финансира само лечебни заведения, които са обединени в консорциум и могат да  осигурят комплексно лечение на пациентите.

Кънев посочи, че вчерашният съвет за развитие е бил по-скоро оптимистичен. Това, което се случило в здравна комисия обаче било доста песимистично. „Но на Петър му предстои разговор с премиера и искрено се надявам, че нещата няма да останат така", обясни реформаторът. На срещата министърът и премиерът щели да коментират какво ще се гласува в зала по закона за лечебните заведения.

По думите на Радан Кънев, целта на Реформаторския блок била да променят страната. „Коалицията е много трудна, защото не всеки в нея иска такава промяна", каза още Радан Кънев.