Главният секретар на МВР Светлозар Лазаров увери медиите, че се работи по случая с избягалите затворници.

„Със сигурност колегите прилагат всички методи и способи, които са разрешени в нормативната база", бе категоричен главният секретар на МВР. Работи се по всичко, което е залегнало в закона. Въпреки това, Лазаров отказа да даде повече подробности. Уверявам ви, че това, което трябва, се прави, отсече той.

По повод масовия бой вчера в зала „Христо Ботев" главният секретар на МВР коментира, че охраната на волейболния мач във вътрешността на залата е била поета от частна охранителна фирма, а според организацията е имало служители на МВР, които са осигурявали обществения ред извън залата.

„Действително е възникнал инцидент, като със съдействието на колегите са предотвратени и по-тежки щети, но в крайна сметка работим по установяването на извършителите", заяви Лазаров.

Лазаров коментира лаконично пред медиите и предложението за промяна в Закона за МВР, според която да се въведе мандатност на главния секретар.

Той благодари на президента, който го е назначил с указ, за гласуването доверие и обеща, че ще го оправдае. „Законодателни инициативи не коментирам, нека законът стане факт тогава ще го коментирам", категоричен бе главният секретар на МВР.