На празника на Света Екатерина в петък в Диагностично-консултативен център V ще преглеждат без потребителска такса всички посетили лечебното заведение пациенти.

За екипа е предвидено и тържество за освещаване името на общинското дружество, на което са поканени да присъстват колеги, жителите на района и договорните партньори.

Така официално вече бившата поликлиника "Христо Ботев", обединена с доскорошния Медицински център I, ще се именува "ДКЦ V Варна - Света Екатерина" ЕООД, съобщи управителят доктор Галина Павлова, цитирана от Днес+.

Сряда и четвъртък не само пациентите от района, а и всички желаещи варненци могат да ползват с намаление няколко вида медицински услуги. Напълно безплатно ще се извършва остеометрия и в двата дни.

Желаещите да си направят масажи могат да ползват услугите на известния масажист Светлозар Алексиев. Срещу 10 лева ще прави цялостен масаж, срещу 5 лева - частичен, а за 8 лева - антицелулитен. Освен това могат да се ползват фитнес уредите, като за сеанс от 30 минути таксата е 1.50 лева.

Предвидени са и високоспециализирани изследвания. На 22 и 23 ноември ехография на млечна жлеза може да се направи за 8 лева, а на същата цена само на 23 ноември може да се направи доплерова сонография. Всички желаещи могат да запишат предварително час за желания специалист на телефони 685 - 432 и 650-568.

Тържеството по освещаване на името е на 24 ноември от 11.00 часа, информира още доктор Павлова.